tiistai 19. helmikuuta 2013

Aamuakkuna


Meillä aamut aloitetaan tällaisella näkymällä. Siis jos silmät saa auki vasta vessassa. Tuota pihakoivua on ihana seurata pitkin vuotta. Ei siinä paljon elämää näy, mitä nyt joskus pikkulintuja ja kerran taisi tikkakin käydä moikkaamassa. Mutta vuodenaikojen vaihtelua siitä on mukava seurailla ja aina se näyttää kauniilta. Jos sää on musta ja sateinen voi aina ajatella, että ei mene pitkään niin se alkaa jo vihertää ja puskea hiirenkorvia. Nyt se näyttää kauniilta lumivaipassaan.

Tästä tulikin mieleen, että täytyy joku kerta esitellä teille meidän kylpyhuonetta. Se on aikaisemmin vain vilahtanut täällä.

torstai 14. helmikuuta 2013

Hyvää ystävänpäivää!



Tänään on tullut huideltua kiireen keskellä pitkin kaupunkia. On pitänyt hakea todistuksia, auttaa myyjäisissä ja vaikka missä. Ehdin jopa kokata marokkolaista pataruokaa lounaaksi. Olen tutustunut ihaniin uusiin ihmisiin ja ehtinyt toivotella hyvät päivät myös muutamalle vanhallekin tutulle.

Taidankin seuraavaksi juhlistaa lomapäivää päiväunilla ja siirtyä tältä koneelta kirja kainalossa sohvannurkkaan.

Hyvää ystävänpäivää ystäväiset! Olette mielessäni useammin kuin arvaattekaan:)

torstai 7. helmikuuta 2013

Pirteää kevään odottelua


Aurinko alkaa taas hivuttautua arkeen ja paistaa yhä vaan korkeammalta kuin ennen. Sen huomaa ihan konkreettisesti työhuoneessa, kun aurinko yhtäkkiä pilkistääkin naapuritalon takaa ja häikäisee silmät. Eipä tuo haittaa. Tervetuloa vaan.

Näiden kuvien ottamisesta on jo pari viikkoa, joten aurinko paistaa varmaan jo korkeammalla. Kevättä kohti mennään korvat kohisten.




Ajatuksena oli kirjoittaa työnhakuahdistuksesta. Siitä miten turhauttaa, kun on pitkästä aikaa innostunut jostain työpaikasta, muttei kutsuta edes haastatteluun. Mutta sitten aihe unohtui, kun sain kutsun haastatteluun toiselle työpaikalle, johon minut lopulta valittiin. Nyt auringonpaistekin tuntuu entistä piristävämmältä!

Uusi työ alkaa ensi kuun alussa, joten nyt aion ottaa rennosti ja oikeasti lomailla. Jospa pääsisin eroon työpaikkailmoitusten selailusta pikku hiljaa. Siitä on näemmä tullut jo tapa. Työttömänä ehdin olla kaksi viikkoa, mikä menee luonnollisesti karenssissa.

Kylläpä työuutinen piristi. Pirteää kevään odotusta sinnekin!




keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Lukulamppu ja jättikirja


Tästä lampusta olen maininnut jo kuukausia sitten. Siinä siis lukulamppu, joka olisi ehkä toiminut paremmin silloin, kun meillä ei vielä ollut sänkyä ja patjat olivat lattialla. Nyt siis tarvitaan myös jonkunlainen yöpöytä. Kirjatorni toimii väliaikaisena ratkaisuna.

Tällä kertaa (ja varmaan aika monta kertaa jatkossakin) luen joululahjaksi saamaani Antony Beevorin kirjaa Toinen maailmansota. On kyllä mielenkiintoinen teos. Paljon on tuttua asiaa, mutta paljon myös ihan uutta. Aikakautta kuvataan hyvin konkreettisilla esimerkeillä, kuten millaisesta säästä siviilit saivat milloinkin nauttia.

Minulla on tapana lukea kirjoja sängyssä ja tämän kirjan kanssa ollaan nyt siinä pisteessä, että sen koko vaikeuttaa lukemista. Se on kyllä ollut vaikeaa jo ensimmäisestä sivusta alkaen. Selällään lukeminen ei tule kuuloonkaan, koska kirja musertaisi alleen. Aihekin on välillä vähän liian rankka ja taukoja on tullut pidettyä.

Jos joku keksisi hyvän lukutelineen sängyssä lukemiseen, se voisi olla aika hyvä markkinamenestys. Ja ei mitään sairaaloista tuttuja sängyn päälle tulevia aamupalapöytiä, vaan jotain vielä kekseliäämpää. Ehkä iPad?

tiistai 5. helmikuuta 2013

Onni auringonpaisteessa



Tänään oli ihanan aurinkoinen päivä. Päätin leipoa Runebergintorttuja synttärisankarille ja kaupasta kotiin tultuani auringon paisteessa lekottelivat myös uusimmat Deko ja Trendi. Mikä onnen päivä!

Ensin leivottiin ja vasta sitten nautittiin näistä uutuuksista. Nam.